Με μια απλή φωτογραφική μηχανή σε video mode

Κοκκινοπηλός

Μια τεράστια προϊστορική έκταση γεμάτη κόκκινους λόφους. Απίστευτη ζέστη και σχεδόν κανένας ήχος. Τελευταία μέρα γυρίσματος. Η κάμερα στο αυτόματο ακουμπισμένη σε ένα βραχάκι και εδώ η μοναδική ομαδική φωτογραφία του γυρίσματος. Από τα αριστερά: Ευδοκία Καλαμίτση, Ιάκωβος Καμχής, Nathan Pisoort, Νίκος Τρανταφύλλου, Τάσος Σπύρου, Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και στη μέση εγώ. Μου φαίνεται αστείο να τους λέω επίσημα με τα ονόματα και τα επίθετα. Λίγο μετά κλαίμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Η ίδια σκηνή θα επαναληφθεί πολλές φορές μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα και να αποχωριστούμε. Σαν αποκόλιση και σα μια τεράστια μοναξιά μετά από αυτό που ζήσαμε.

Λίμνη Τσιβλού

Ο Χάρης και η Melody αγκαλιασμένοι. Τα νερά της λίμνης ήρεμα και σιωπηλά αντανακλούν τα πρόσωπα και τα γύρω βουνά. Μια από τις εκατοντάδες σκηνές που δεν μπήκαν ποτέ στην ταινία. 80 ώρες πρωτογενές υλικό μια και κάθε λήψη αποτελούσε και νέα σκηνή. Σχεδόν ποτέ δε γυρίσαμε δεύτερη λήψη για κάτι.

Από τα πρώτα γυρίσματα. Η έκρηξη του αυτοκινήτου.

Μια σκηνή που δεν ήξερα αν θα μπει ή όχι στην ταινία. Ήξερα μόνο ότι έπρεπε να γυριστεί. Τράβαγα για πολλή ώρα τη φωτιά και τον καπνό μαγεμένος.

Στο καταφύγιο της Δρακόλιμνης

Με Κάτια και Ιάκωβο στο καταφύγιο της Δρακόλιμνης μετά από πεντάωρη ανάβαση. Με το που φτάσαμε μας τύλιξε ένα τεράστιο σύννεφο ομίχλης. Λίγο μετά εξ’ ίσου γρήγορα εξαφανήστηκε και αποκάλυψε την πρώτη λίμνη και τις δυο κορυφές.

Φακίστρα

Η Κάτια και ο Ιάκωβος στην κόκκινη βάρκα που έβαψε ο Ηλίας ίδιο χρώμμα με το σπίτι. Ένα χοντρό σχοινί χωμμένο στην άμμο ξεκινούσε από το σπίτι και έμοιαζε να καταλήγει (πολλά χιλιόμετρα μακριά) στην παραλία.

Πηγές του Λούρου

Τα πιο γαλάζια νερά που έχω δει ποτέ. Φιλμάρω την Κάτια. Ένα μεγάλο κομμάτι της αισθητικής της ταινίας προέκυψε από αυτήν τη μικρή κάμερα. Τα χρώματα, το βάθος πεδίου και κυρίως ο πανάλαφρος τρόπος που μπορούσες να προσεγγίσεις τους ηθοποιούς. Σαν κάποιος που κοιτάει σα να αγγίζει.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Με μια απλή φωτογραφική μηχανή σε video mode”

  1. σοφία γ. Says:

    love love love.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: